moc.wal-okneradnob%40eciffo+38 (099) 605 61 23+38 (073) 895 44 39

Переваги реєстрації торговельної марки для створення власного бренду📱

Створення власного бренду є невідʼємним і важливим кроком під час ведення бізнесу. Не кожна особа знає про можливість виокремлення власного бренду серед конкурентів, шляхом реєстрації торговельної марки. 
Що ж таке торговельна марка та як її правильна реєстрація зможе зробити саме Ваш бренд унікальним у порівнянні з брендами інших конкурентів?

Торговельна марка - це знак, який використовується для ідентифікації товарів або послуг одного підприємства від товарів або послуг інших підприємств.

Що ж може стати торговельною маркою та бути знаком Вашого бренду?Власне, торговельні марки бувають трьох типів:


1️⃣ Словесна торговельна марка. Наведений тип знаку для товарів та послуг складається зі слова, фрази або навіть слогану. Так, Ви можете зареєструвати як торговельну марку назву Вашого бренду або ж певний слоган, фразу, що буде застосовуватися щодо товарів та послуг, які Ви надаєте. Наприклад, добре відомий знак «Netflix» є текстовою торговельною маркою, адже містить лише сам текстовий напис.


2️⃣ Графічна торговельна марка. Такий тип торговельної марки вміщує у себе певне зображення, картинку, що може бути використана, як розпізнавальний знак під час реалізації Вами товарів та послуг у підприємницькій діяльності. Прикладом графічного знаку для товарів та послуг є «Apple». Так, простий дизайн яблука у чорно-білому форматі є знаком для товарів та послуг компанії «Apple».


3️⃣ Комбінована торговельна марка.Наведений тип торговельної марки обʼєднує у собі ознаки як і графічного знаку для товарів і послуг, так і словесного. Прикладом такого знаку є бренд спортивного одягу «Nike», який містить як і сам текстовий напис «Nike», так і усім добре відому, фірмову «галочку».

Завдяки реєстрації торгової марки суб’єкт підприємництва відкриває новий спектр можливостей:

1️⃣ Захист від недобросовісної конкуренції. Реєстрація торговельної марки надає її власнику виключне право на її використання. Це означає, що інші підприємці не можуть використовувати таку саму торгову марку для просування своїх товарів та послуг.


2️⃣ Підвищення впізнаваності бренду. Реєстрована торгова марка допомагає споживачам швидко і легко розпізнавати товари або послуги конкретного підприємства. Це може призвести до підвищення упізнаваності Вашого бренду та зростання продажів.


3️⃣ Збільшення продажів та прибутку. Реєстрована ТМ може допомогти бізнесу збільшити продажі та прибуток. Це пов'язано з тим, що торговельна марка допомагає споживачам впізнавати товари або послуги певного виробника, а також асоціювати їх з певними якостями та перевагами.

Правильно зареєстрована торговельна марка - запорука правового захисту та упізнаваності Вашого бренду. 
Наша команда з радістю допоможе Вам у реєстрації унікальної торговельної марки, що сприяє подальшому зростанню Вашого бренду📈

Автор: Максим Петров.