oc.liamg%40hkwalokneradnobm+38 (095) 94 200 91

Реєстрація Благодійної організації

Напевно, одним з найактуальніших питань у сфері підприємництва за період війни стала реєстрація благодійної організації. Тому, давайте розглянемо цю тему. 

Благодійні організації існують у 3 формах: 

👉🏻 Благодійне товариство - благодійна організація, яка має не менше двох засновників та діє на підставі статуту.

👉🏻 Благодійна установа - благодійна організація, установчий акт якої визначає активи, які один або кілька засновників передають для досягнення цілей благодійної діяльності за рахунок таких активів та/або доходів від таких активів. Засновник або засновники благодійної установи не беруть участі в управлінні благодійною установою.

👉🏻 Благодійний фонд -  благодійна організація, яка діє на підставі статуту, має учасників та управляється учасниками, які не зобов’язані передавати цій організації будь-які активи для досягнення цілей благодійної діяльності. Благодійний фонд може бути створено одним чи кількома засновниками. Активи благодійного фонду можуть формуватися учасниками та/або іншими благодійниками.

На сьогоднішній день, найбільш популярною формою є благодійний фонд. 

Зареєструвати благодійну організацію можна: ✔️Звернувшись особисто до державного реєстратора відповідного територіального Управління Міністерства юстиції; 

✔️Звернувшись до нотаріуса; 

✔️Відправивши документи на електронну адресу відділу державної реєстрації відповідного територіального Управління Міністерства юстиції. 

Важливо❗️При подачі документів через електронну пошту, усі документи мають бути підписані електронним підписом. У зв’язку з дією воєнного стану, при подачі документів можна не дотримуватись принципу територіальності. Тобто, якщо бажаєте зареєструвати організацію у місті Харкові, то документи на реєстрацію можете подати в будь-якому іншому місті України. 

Документи, які потрібні для реєстрації благодійної організації (на прикладі благодійного фонду): 

▫️Заява про державну реєстрацію юридичної особи; 

▪️Протокол установчих зборів благодійної організації; 

▫️Статут благодійної організації; 

▪️Схематичне зображення структури власності благодійної організації (тут варто зазначити про відсутність кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи).

Якщо вам потрібна допомога з реєстрацією благодійної організації, ви можете написати мені в соціальних мережах або залишити заявку на сайті 👨🏼‍💻🇺🇦