oc.liamg%40hkwalokneradnobm+38 (095) 94 200 91

Реєстрація ІТ компанії в Україні

ІТ бізнес в Україні розвивається не дивлячись на жодні проблеми. Все більше підприємців обирають офіційну реєстрацію бізнесу, адже це дає велику перевагу перед конкурентами та відкримає нові можливості для розвику 🔝

Процедура реєстрація ІТ компанії в Україні така ж сама, як і компанії у будь-якій іншій сфері діяльності. 

Найрозповсюдженими формами реєстраціє є ФОП (фізична особа-підприємець) та ТОВ (Товариство з обмеженою відповідальністю). 

ФОП частіше використовують на початку ведення бізнесу, така форма діяльності популярна серед фрілансерів 👨🏼‍💻

Зареєструвати ФОП можливо онлайн через портал ДІЯ або через ЦНАП. Процедура реєстрації з отриманням докумнетів - до 3х днів. Детальніше про реєстрацію ФОП - тут (https://bondarenko-law.com/blog/chomu-potribno-reyestruvati-biznes). 

ТОВ більш складніша форма діяльності. Таку форму використовують коли бізнес відкривають в партнерстві (проте можна відкривати і самостійно), коли планують надавати послуги іноземним клієнтам, коли існує великий оборот коштів і т.д. 

ТОВ також можливо зареєструвати онлайн, через ЦНАП або нотаріуса. Для реєстрації потрібно підготувати відповідний пакет документів.  

Під час реєстрації ІТ бізнесу важливо правильно обрати систему оподаткування. Про оподаткування ІТ бізнесу можете прочитати - тут (https://bondarenko-law.com/blog/opodatkuvannya-it-biznesu)!

Крім того, важливо підібрати КВЕДи (Класифікація видів економічної діяльності). 

З 2022 року в Україні діє спеціальний режим оподаткування для ІТ бізнесу, який є резидентом Дія CITY. Дія CITY це унікальний правовий режим для IT-індустрії, який має багато переваг. 

Якщо Вам потрібна допомога з реєстрації ІТ бізнесу в Україні, залишайте заявку на сайті, або звертайтеся за вказаними контактами!