moc.wal-okneradnob%40eciffo+38 (099) 605 61 23+38 (073) 895 44 39

ЯК СТЯГНУТИ ЗАБОРГОВАНІСТЬ?

В підприємницькій діяльності часто трапляються ситуації, коли один з контрагентів не оплачує товар чи послуги і виникає необхідність у законному стягенні заборгованості  👨🏼‍💻

Привіт, мене звати Ігор Бондаренко, я юрист з питань юридичного супроводу бізнесу, підписуйтесь, щоб дізнатися більше інформації з юридичних питань. 

Стягнути заборгованість можна двома способами: 

1️⃣ в досудовому порядку - написавши боржнику претензію із юридичним обгрунтуванням, чому та скільки боржник вам винен та вимогою сплатити таку заборгованість, обовʼязково зазначивши строк для оплати та реквізити на які повинна бути здійснена оплата. 

2️⃣ в судовому порядку, звернувшись до суду з позовною заявою за захистом Ваших прав. 

Ці два методи застосовуються послідовно. Одрузу потрібно використати досудовий метод, якщо не вийшло потрібно звертатися в суд. 

❗️Важливо дотриматися всіх нюансів, починаючи із досудового врегулювання: правильно підготувати претензію та додатки до неї, вказати точні данні боржника, належним чином відправити претензію та зберегти докази її відправлення. 

Якщо у Вас виникли додаткові питання або потрібна допомога із стягнення заборгованості, то залишайте заявку на сайті або телефонуйте за вказаними контактами.