oc.liamg%40hkwalokneradnobm+38 (095) 94 200 91

Трудовий договір з нефіксованим робочим часом

Трудовий договір з нефіксованим робичим часом - це особливий вид трудового договору, в умовах якого не встановлено конкретний час виконання роботи. Тобто, працівник не зобовʼязаний виконувати роботу у якийсь певний проміжок часу, наприклад з 9:00 до 18:00.  Працівник повинен виконувати роботу, коли роботодавець її надає. При цьому гарантії оплати праці зберігаються.

Зазвичай, такий договір укладається в письмовій формі, але на період воєнного стану це не обовʼязково 📑

В умовах такого договору фіксується, за який час роботодавець повинен попередити працівника про необхідність приступити до роботи та період виконання роботи (дедлайн).

У встановлених Законом випадках, працівник має право відмовитися від виконання роботи, наприклад, якщо роботодавець не попередив його про необхідність приступити до виконання завдання у необхідний строк 🕐

Для цього типу договору Закон гарантує мінімальну тривалість робочого часу на місяць – 32 години. Якщо роботодавець не забезпечив таким обсягом роботи – оплата все одно проводиться з розрахунку такої кількості годин. Якщо забезпечив норму, або працівник працював більше – оплата здійснюється за фактично відпрацьований час. 

Це ще не всі важливі нюанси цього виду трудового договору, якщо Вам потрібно більше інформації, залишайте заявку на сайті.